CulturaActualitatePoliticaSănătateSliderSocialUltima ora

Plouă în sala de operații de la SJU Târgu Jiu

Situație incredibilă la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu. În sălile de operație a plouat atât de mult încât angajații au acoperit aparatele medicale cu folie. Mai grav este faptul că, pacienții se aflau pe masa de operație atunci când din tavan curgea apă, însă presiunile sunt uriașe, iar medicii se tem să vorbească.  Reprezentanții unității medicale au venit cu un punct de vedere, însă au minimalizat gravitatea situației. Au transmis ca aparatura nu a fost afectată, iar pacienții nu se aflau în timpul infiltrațiilor în sală pentru că secția de chirurgie a fost relocată în vederea reabilitării.

După ce în repetate rânduri, la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu au fost probleme cu energia electrică, iar spitalul a rămas ore în șir fără curent, acum plouă și în sala de operații. Din cauza precipitațiilor abundente din ultimele zile, apa s-a infiltrat prin pereți, iar angajații au acoperit aparatele din blocul operatorul cu folie. În imaginile apărute în spațiul public se observă că și pe jos, acolo unde a pătruns apa, au fost puse materiale sanitare.

Reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu au transmis că aparatura nu a fost afectată, iar sălile nu mai erau folosite pentru că secția de Chirurgie 1 este relocată complet din cauza unor lucrări care se fac la instalația electrică.

Oamenii sunt revoltați și spun că nu s-ar trata niciodată în spitalul de la Târgu Jiu în aceste condiții.

Situația este una gravă, iar conducera a spitalului încerca să ascundă miezeria sub preș. Și asta pentru că surse din rândul medicilor spun ca reprezentanții Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu mint și ieri s-au făcut operații în blocul operator unde a plouat și s-ar mai fi făcut și astăzi dacă imaginile nu ajungeau în presă.

În prezent, nu se mai fac operații și internări la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu, decât în caz de urgență. Pacienții care au nevoie de intervenții chirurgicale vor fi trimiși la alte spitale din județ, dar și din țară.

Articole similare

Back to top button