ActualitateCulturaPoliticaSănătateSliderSocialUltima ora

Și-au petrecut noaptea în arest

Patru cadre medicale din Gorj au fost încătușate pentru luare de mită, spălare de bani și săvârșirea altor infracțiuni. Cei patru făceau parte dintr-o rețea care a luat mită de la 75 de persoane pentru a le pensiona ilegal pe caz de boală. Ofițerii DGA au făcut percheziții și la domiciliile medicilor, cât și în spital unde aveau cabinetele. Este vorba despre un medic expert, angajat al Casei de Pensii Gorj, o asistentă medicală, o infirmieră angajată a Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu și un medic oftalmolog de la o clinică din Târgu Jiu. Toți cei patru și-au petrecut noaptea în arest, fiind reținuți pentru 24 de ore. Ei sunt acuzați de săvârșirea mai multor infracțiuni.

Carton: ” S-a reţinut de către procuror că în perioada 03.07.2023 – 08.08.2023, suspectul a primit cu titlu de mită de la 75 de persoane care solicitau emiterea unor decizii de pensionare pe caz de boală, sume de bani cuprinse între 400 şi 1000 lei (…) Suspectul o folosea pe suspecta infirmieră în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Tg-Jiu ca intermediar pentru identificarea unor persoane dispuse să remită sume de bani cu titlu de mită şi era ajutat în activitatea infracţională şi de suspecta asistentă medicală, care la rândul său primea cu titul de mită bani şi bunuri de la solicitanţii deciziilor de pensionare.”, se arată în comunicatul trimis de anchetatori.

Medicul expert, asistenta și infirmiera au fost arestați preventiv, iar medicul oftalmolog a fost plasat în arest la domiciliu. Ancheta continuă în acest caz.

Articole similare

Back to top button