Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitateCulturaPoliticaSliderSocialUltima ora

Calvarul persoanelor cu dizabilități

Persoanele cu dizabilități sunt supuse zilnic unor umilințe publice. Instituții fără rampe de acces, trotuare neadaptate pentru cei cu nevoi speciale sau locuri de parcare ocupate de șoferi sănătoși. Acestea sunt doar unele dintre problemele cu care se confruntă persoanele cu handicap din Gorj și nu sunt puține deloc: avem 12.000 de oameni cu handicap în județ.

Andreea a rămas imoblizată într-un cărucior cu rotile de la vârsta de 4 ani, iar o simplă plimbare prin municipiul Târgu Jiu este un adevărat chin. Și asta pentru că nu sunt trotuare cu rampă, iar cele care au, spune Andreea, sunt făcute în bătaie de joc. Așa că are nevoie constant de ajutorul mamei.

Georgiana, și ea impobilizată într-un cărucior cu rotile de peste două decenii, se confruntă cu aceleași probleme. Iar indiferența autorităților o descurajează și mai mult. Deși legea spune clar că trebuie să li se asigure căi de acces în toate instituțiile publice, nimeni nu s-a ocupat de asta.

Și Filip este revoltat pe șoferii care ocupă abuziv locurile de parcare destinate persoanelor cu handicap.

La nivelul județului Gorj sunt peste 12.000 de persoane cu handicap.

Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Gorj face periodic controale pentru ca drepturile persoanelor cu dizabilități să nu fie îngrădite. Unele instituții au primit și amezi sau măsuri de intrare în legalitate.

În urma unor sesizări, inspectorii AJPIS Gorj au făcut și controale inopinate, fiind dispuse măsuri de remediere. Una dintre instituțiile care nu este prevăzută cu rampă de acces este Direcția de Partrimoniu unde funcționează acum Direcția de Taxe și Impozite din Târgu Jiu.

 

Articole similare

Back to top button