Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitateCulturaPoliticaSănătateSliderSocialUltima ora

Blocurile din Târgu Jiu, adevărate sorcove

Anveloparea blocurilor din Târgu Jiu a devenit motiv de revoltă printre cetățeni, care sunt nemulțumiți de faptul cum arată fațadele acestora. Fiecare proprietar și-a colorat blocul după bunul plac, iar aceste clădiri seamănă acum cu o sorcovă. În timp ce arhitecții spun că din cauza lipsei Planului Urbanistic General s-a ajuns în această situație, autoritățile locale se scuză și spun că au un program de reabilitare al blocurilor, iar aceste deficiențe vor fi remediate.

Reabilitarea termică și-a pus amprenta într-o notă negativă pe cromatica arhitecturală a municipiului Târgu Jiu. În lipsa unor reglementări și condiții impuse de primărie, în multe cartiere s-a ajuns în situația ca blocurile să fie zugrăvite în diferite de culori. Asta spre dezamăgirea oamenilor care spun că peisajul este unul inestetic.

Culorile stridente şi neestetice ale clădirilor din Târgu Jiu au atras şi atenţia specialiştilor. Arhitectul Corneliu Răducan Morega susține că Primăria Târgu Jiu nu a impus anumite reguli pentru ca proprietarii să respecte cromatica și anveloparea să fie făcută în aceleași nunațe și culori pentru că municipiul nu are un Plan Urbanistic General.

Autoritățile locale spun că vor fi remediate aceste deficiențe pentru că există un program de anvelopare a blocurilor din Târgu Jiu.

De obicei, culorile finisajelor exterioare ale blocurilor sunt stabilite de către Serviciul Urbanism din cadrul Primăriilor.

Articole similare

Back to top button