ActualitateSliderUltima ora

Proiect pentru grădinițele din Gorj

Preșcolarii din mediul rural ar putea petrece mai mult timp în compania colegilor de grădiniță. În majoritatea comunelor din Gorj, grădinițele au program normal, însemnând că la ora 12, cineva trebuie să îl preia pe cel mic și să stea cu el acasă până se întorc părinții de la serviciu.

Problema este preponderentă în mediul rural. Doar câteva localități beneficiază de grădinițe cu program prelungit, acolo unde copiii stau până după-amiaza, dorm și mănâncă sub supravegherea educatorului. Autoritățile județene s-au gândit la un proiect pilot pentru grădinițele din comune, iar dacă acesta va avea succes, se va extinde în toate localitățile din Gorj.

Ion Ișfan, consilier județean Pro România, spune că a depus acest proiect și speră ca șefii consiuliului să se țină de cuvânt.

Inițial, proiectul pilot ar urma să fie demarat în special în localitățile de lângă Târgu Jiu, mai ales că locuitorii acestora își înscriu de obicei copiii la unitățile de pe raza municipiului și sunt nevoiți să facă naveta.

Ișfan este convins că așa cum la Bălești sau la Bustuchin s-a reușit implementarea proiectelor privind grădinițele cu program prelungit, la fel se va întâmpla și cu celelalte comune din Gorj, iar proiectul va fi o reușită.

Articole similare

Back to top button