ActualitateSliderUltima ora

Sute de angajați MAI prezenți în ziua alegerilor

Ministerul Afacerilor Interne a mobilizat duminica, 6 decembrie, peste 40.000 de angajați pentru îndeplinirea misiunilor specifice procesului electoral astfel: aproximativ 11.000 de angajați MAI au menținut ordinea publică la nivel național, aproape 9.000 au verificat și soluționat sesizările privind incidentele electorale, iar peste 20.000 de angajați au asigurat protecția secțiilor de votare.

La nivelul județului Gorj, în perioada 5-6 decembrie, 755 de lucrători ai MAI, au asigurat paza și protecția a 331 de secții de votare constituite pe raza județului, în 290 de locații.

În ziua procesului electoral, IPJ Gorj a avut în responsabilitate 109 secții de votare, constituite în 116 locații, ISU Gorj a avut în responsabilitate 124 secții de votare în 115 locații, IJJ Gorj – 95 de secții de votare dispuse în 67 de locații, iar alte structuri ale MAI a avut alte 3 secții constituite în 2 locații.

180 de polițiști și 36 de jandarmi au asigurat măsuri de ordine și liniște publică, pentru prevenirea oricăror fapte antisociale.

În cursul zilei de ieri, 3 sancțiuni contravenționale conform Legii nr.208/2015 au fost aplicate gorjenilor.

Ziua procesului de votare se pare ca nu a scăpat românii de amenzile pentru nerespectarea măsurilor de prevenire și combatere a pandemiei de COVID-19.

10 acțiuni de verificare cu efective mărite în sistem integrat au fost desfășurate. În total 273 de polițiști, jandarmi și polițiști locali, lucrători ai ISU Gorj, reprezentanți ai ANPC, ANSVSA și ai Ministerului Sănătății au acționat în zone aglomerate, unităţi de alimentaţie publică şi zonele adiacente acestora, terase și mijloace de transport în comun.

1.100 de persoane, 107 de societăți comerciale și 230 de autovehicule și mijloace de transport în comun au beneficiat de activitatea informativ-preventivă și au fost verificate de oamenii legii. Acolo unde au fost constatate mai multe nereguli, polițiștii au aplicat și sancțiuni.

De asemenea, au fost desfășurate acțiuni de informare a cetățenilor cu privire la măsurile impuse, pe raza întregului județ, privind obligativitatea purtării măștii de protecție și păstrarea distanțării pentru toate persoanele prezente, în spațiul public, în funcție de restricțiile prevăzute în municipiu Târgu-Jiu și orașele sau comunele din județul Gorj.

Forțele de ordine vor desfășura permanent activități de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă.

Articole similare

Back to top button