Pentru indexActualitateSliderSocialUltima ora

Doar 100 de milioane atrase prin FTJ

Din cele peste 500 de milioane de euro din Fondul pentru o Tranziție Justă, pe care Gorjul le are la dispoziție pentru a crea alternative pentru închiderea mineritului, au fost atrase în județ doar 100 de milioane. O spune președintele Consiliului Județean Gorj care a precizat că până în prezent, 62 de proiecte au fost declarate eligibile. Asta înseamnă că antreprenorii vor primi bani europeni pentru a-și deschide noi afaceri. Seful județului susține că cererea este mare și că sunt intresați de acești bani din FTJ și firme din alte județe.
Președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, a precizat că a solicitat Ministerului Fondurilor Europene o nouă prelungire a termenului de depunere a proiectelor destinate IMM-urilor pe Fondul de Tranziție Justă, până pe data de 20 mai. Șeful județului estimează că gradul de absorbție a fondurilor destinate IMM-urilor va fi unul destul de mare, fiind interesați de acesti bani și antreprenori din alte județe. Gorjul are la dispoziție peste 180 de milioane de euro pentru dezvoltarea întreprinderilor mici și mijlocii, iar până acum a fost atrasă o finațare de puțin peste 100 de milioane. Restul de bani , cel mai probabil, vor fi direcționați către alte firme, din alte județe.

Președintele Partidului Național Liberal Gorj, Ion Iordache, a atras atenția încă din toamna anului trecut că banii europeni destinați Gorjului nu vor rămâne în județ și acuza șeful Consiliului Județean de trădare.

Județul Gorj primește de Uniunea Europeană 537 de milioane de euro pentru tranziția energetică.

Articole similare

Back to top button