Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitateSliderSocialUltima ora

Cărbunele de bază….în Polonia!

În timp ce în România, Virgil Popescu declară că Strategia Energetică este gândită în sensul ieșirii producției energiei pe bază de cărbune și înlocuirea acestuia cu gaz, Polonia ne dă o lecție de ceea ce înseamnă resurse naturale și poate patriotism.

“Supergrupul energetic Tauron din Polonia a sincronizat o nouă unitate de producţie de energie prin arderea cărbunelui, cu o putere de 910 MW, cu sistemul energetic naţional, scrie The Warsaw Voice. „Unitatea de 910 MW este cea mai modernă centrală de acest gen din Polonia şi va fi fundamentul sistemului energetic polonez pentru mulţi ani de acum înainte“, a declarat CEO-ul Pawel Szczeszek.

Procesul de pornire a unităţii a durat de la începutul lunii martie.

Conform planului prezentat în decembrie anul trecut, noua unitate urma să fie sincronizată cu sistemul naţional până pe 29 aprilie. Blocul funcţionează în prezent la o capacitate de 326 MW.

Când va funcţiona la capacitate maximă, unitatea din Jaworzno va genera aproximativ 6,5 TWh de energie electrică pe an, folosind până la 2,5 milioane de tone de cărbune.” titrează Ziarul Financiar.

Mai nou, ne concentrăm să modificăm și țintele stabilite prin PNIESC, astfel că renunțarea la cărbune se dorește a se face în mod voi,t într-un interval de timp destul de scurt.

Articole similare

Back to top button