CulturaSliderUltima ora

Târg de Știință pentru copiii din Gorj

CODE Kids FEST SUD-VEST 2020, Târgul Regional de Știință și Tehnologie pentru Copii, este organizat de Biblioteca Județeană „Christian Tell”, în parteneriat cu Biblioteca Județeană „Paul Iorgovici”  Caraș-Severin și Biblioteca Județeană „Ovid Densușianu” din Hunedoara. Evenimentul se va desfășura online, miercuri 21 octombrie.

Acest eveniment a fost gândit cu scopul de a încuraja iubitorii de tehnologie și experimente ȘTIM, de a crește gradul de educație și de a contribui la dezvoltarea competențelor digitale ale copiilor din mediul rural și urban mic.

Copii cu vârste cuprinse între 12 și 14 ani, au creat în ultimii doi ani proiecte ce vor putea fi admirate în cadrul secțiunii EXPO a târgului online.

Proiectul „CODE Kids – Copiii fac coding în bibliotecile publice”, se desfășoară în 19 județe din România.

Managerul Bibliotecii Județene „Christian Tell”, Olimpia Bratu, consideră ca prin intermediul acestui proiect, participanții își dezvoltă competențele necesare pentru un viitor strălucit.

Copiii din cadrul cluburilor ABC Info Code Kids Țânțăreni, Kids of Future Vladimir, Code Bags Sacu, Cool Coding Brad și First Line Petrila sunt nerăbdători să își prezinte proiectele la care au muncit din greu .

Evenimentul va putea fi urmărit live pe pagina de socializare a Bibliotecii Județene „Christian Tell”, Gorj.

 

Articole similare

Back to top button