ActualitateCulturaPoliticaSliderSocialUltima ora

Mită electorală în Săptămâna Patimilor

A început mita electorală în județul Gorj. Primarii din mai multe localități au dăruit pachete cu alimente în schimbul voturilor cetățenilor. Deoarece alegerile locale se apropie cu pași repezi, aleșii locali au vrut să cumpere încrederea oamenilor cu o plasă de alimente. Astfel, prin sate, localnicii au primit plase cu ulei, zahăr, cozonac și carne de pui. Prinși cu mâța-n sac, primarii spun că aceste atenții au fost acordate cu ocazia sărbătorilor pascale.

Primarul comunei Turburea recunoaște că a oferit localnicilor plase cu alimente, dar susține că nu este vorba despre mită electorală, ci despre cadouri de sărbătorile pascale pentru familiile nevoiașe. Pentru aceste pachete a fost aprobată suma de 500 de milioane de lei vechi.

După primarul din Turburea care a împărțit prin sate pungi cu alimente, a venit rândul primarului PSD din Mătăsari. Alesul a fost surprins de reprezentanții USR când cerea voturi în schimbul unor alimente.

Primarul comunei Mătăsari nu a putut fi contactat pentru a comenta pe marginea acestui subiect. Cert este că gorjenii recunosc că, în anii trecuți, în momentul în care au intrat în cabina de vot, au pus ștampila pe candidatul care le-a oferit mită electorală.

Articole similare

Back to top button