Gorj: BUNCĂRELE, mai mult RUINĂ decât ADĂPOST
Războiul de la granițele României a pus pe jar autoritățile din Gorj. Prefectul a transmis administrațiilor publice locale să pună la punct adăposturile subterane în caz de bombardament aerian. La nivelul județului sunt peste 70 de buncăre, însă foarte puține sunt și funcționale.
Buncărul de sub Casa de Cultură a Sindicatelor din Târgu Jiu a devenit mai degrabă un focar de infecție. Nu este curent electric, totul este ruginit, iar pe jos sunt aruncate tot felul de obiecte. De la telefoane folosite în antichitate până la lămpi vechi cu gaz. Peisajul este unul dezolant, iar autoritățile locale susțin că deși au aprobat cel mai mare buget pentru amenajarea adăposturilor civile, acest buncăr nu va fi reabilitat de municipalitate, ci intră în sarcina Companiei Naționale de Investiții, căreia i-a fost încredințată modernizarea clădirii.
Sunt și buncăre la subsolurile blocurilor, însă țin loc de cămară unde sunt depozitate provizii pentru iarnă. Primarul municipiului Târgu Jiu spune că în cazul unui dezastru, acestea trebuie eliberate de urgență.
Prefectul județului Gorj susține că la nivelul județului Gorj sunt peste 72 de adăposturi civile publice și private, dar numai 19 dintre ele sunt și funcționale.
Numai în municipiul Târgu Jiu sunt peste 40 de buncăre, dar oamenii spun că nu cunosc care sunt locațiile în care unde se pot adăposti în caz de război.
Date uitării, cele mai multe dintre adăposturile de pe raza județului Gorj se află într-o stare avansată de degradare.
- Citește și: Casa de Cultură a Sindicatelor, în paragină
- Citește și: Acțiunea de control la CJ Gorj, una legală
- Citește și: Scandal între Aparegio și Edilitara