Pentru indexActualitateSliderSocialUltima ora

Târgujenii, terorizați de gândaci și căpușe

Firmele de dezinsecție și deratizare au fost luate cu asalt de cetățenii din municipiul Târgu Jiu care se plâng că sunt invadați de căpușe și gândaci. Dăunătorii s-au înmulțit, iar oamenii au fost nevoiți să apeleze la specialiști pentru a scăpa de aceste insecte. Deși în această perioadă, Primăria Târgu Jiu trebuia să desfășoare acțiuni de dezinsecție, autoritățile locale spun că le-au amânat pentru că la ei nu au ajuns încă solicitări privind invazia de căpușe și tânțari. Cât despre gândaci, Marcel Romanescu spune că nu intră în atribuția municipalității ci asociațiile de proprietari trebuie să stârpească acești dăunători.
În ultima săptămână, firmele de dezinsecție și deratizare au avut solicitări pe bandă rulantă. Oamenii au chemat specialiștii pentru a-I scăpa de insectele nedorite.
prin tel Matei Glăvan-reprezentant firmă dezinsecție
Autoritățile locale spun că nu au sesizări legate de apariția țânțarilor și spune că prima acțiune va debuta atunci când lucrurile vor scăpa de sub control.

Autoritățile fac apel la asociațile de proprietarI pentru a face astfel de acțiuni în scările blocurilor.

Căpușele au pus mari probleme gorjenilor. Zeci de persoane au ajuns la spital mușcate de aceste insecte.

Autoritățile locale din Târgu Jiu vor avea la dispoziție serviciile unui operator autorizat pentru realizarea acțiunilor de dezinsecție. Sunt prevăzute cel puțin trei acțiuni de intervenție cu substanțe împotriva țănțarilor și a căpușelor. Bugetul pentru tratamentele împotriva insectelor dăunătoare este peste 200.000 de mii de lei.

Articole similare

Back to top button