Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitateCulturaPoliticaSănătateSliderSocialUltima ora

Ziua îndrăgostiților

Ziua Îndrăgostiților a devenit o sărbătoare și pentru români, asta deși este o sărbătoare împrumutată. Este un prilej de a petrece timp alături de persoana iubită și de a-i oferi cadouri în semn de prețuire. Dincolo de asta însă, această zi are o tradiție veche și multe legende în spate.

Oamenii din toată lumea sărbătoresc astazi Valentine’s Day sau Ziua Îndrăgostiților cum este cunoscută de romani. De Ziua Îndrăgostiților, toată atenția se îndreaptă asupra cadourilor, a florilor și a iubirii față de partener. Și în județul Gorj, florăriile și magazinele pentru cadouri au fost luate cu asalt de către îndrăgostiți.

Mai sunt si persoane care sărbătoresc  Ziua îndrăgostiților, asta deși nu sunt într-o relație.

Istoria Zilei Îndrăgostiților și povestea sfântului Valentin este învăluită în mister. Știm că februarie a fost sărbătorită de mult ca o lună a dragostei și că Ziua Sfântului Valentin, așa cum o cunoaștem astăzi, conține rămășițe atât ale tradiției creștine, cât și ale celor antice romane.

Articole similare

Back to top button