Fără categorie

FTJ: Proiecte de peste un miliard de euro

Planul Teritorial pentru Tranziție Justă a fost discutat săptămâna trecută la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene. Președintele Consiliului Județean spune că totul este în regulă deocamdată și speră ca odată cu aprobarea Planului de Restructurare al Complexului Energetic Oltenia, și banii pentru Tranziția Justă să vină la Gorj.

Toate cele 6 județe au întocmit la termenul convenit Planul Teritorial, care va fi înaintat Comisiei Europene. Observațiile vor fi discutate de grupurile de lucru din fiecare județ, sub supravegherea Ministerului. Cosmin Popescu spune că se va aplica principiul echității în ceea ce privește alocarea banilor, mai ales că Gorjul va fi printre cele mai afectate de reducerea emisiilor de CO2. Deviza planului întocmit de Consiliu ar fi „Locuri de muncă mai bine plătite”, asta dorindu-și și marea majoritate a gorjenilor.

Cosmin Popescu spune că față de alte județe, Gorjul stă foarte bine la capitolul proiecte. Aproape 300 de proiecte ar fi fost depuse, cu o valoare de aproximativ un miliard de euro. Acestea ar fi fost înaintatate atât de mediul de afaceri din Gorj, cât și din alte județe sau chiar țări. Dacă proiectele nu vor fi eligibile și vor trebui rectificate, antreprenorii vor fi anunțați din timp.

Ministerul va organiza vizite în teritoriu pentru a discuta „la fața locului” implementarea Planurilor Locale pentru o Tranziție Justă.

Articole similare

Back to top button