Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
SliderSocialUltima ora

Ultimele pregătiri pentru Evaluarea Națională

Evaluarea Națională a intrat în linie dreaptă, iar săptămâna viitoare elevii și părinții vor trece prin emoțiile examenului de final de gimnaziu. La nivelul județului Gorj s-au înscris 2 238 de elevi care vor susține evaluarea în 73 de centre de examinare. Dintre aceștia, 28 au cerințe educaționale speciale. 12 au primit deja aprobarea pentru o diferențiere față de ceilalți elevi.

Este vorba despre un copil cu deficiențe locomotorii ce va da examenul acasă, un elev este nevăzător, iar alți 10 au autism. În acest caz, cei din urmă vor susține Evaluarea Națională în săli separate. Restul de copii cu cerințe speciale vor fi prezenți în sală alături de colegii lor.

Marți va avea loc proba la limba și literatura română, iar majoritatea elevilor o vor susține în unitățile de învățământ unde au studiat. Doar în situațiile unde erau prea puțini copii aceștia au fost mutați la o altă unitate școlară.

Pregătirile au început încă de săptămâna trecută cu o întâlnire cu toți directorii de școli din județ.

Examenul va fi monitorizat de către un reprezentant al Ministerului Educației care va ajunge luni la Târgu Jiu și va rămâne până la finalizarea tuturor probelor. Inspectoratul Școlar a luat toate măsurile pentru a fi asigurate condițiile optime de desfășurare. Sălile sunt deja pregătite, iar elevii vor fi așezați astfel încât să se păstreze distanțarea și vor purta mască pe timul examenului.

O noutate a Examenelor susținute în pandemie constă în eliminarea triajului epidemiologic la intrarea în unitatea de învățământ. În schimb, dacă părinții constată dimineața că elevul are o stare febrilă sau prezintă alte simptome specifice noului coronavirus, pot solicita un consult la medicul de familie. Dacă este cazul, absolventul va susține Evaluarea Națională în sesiunea specială.

Mai multe echipaje ale poliției și jandarmeriei vor asigura paza și ordinea în jurul centrelor de examen. Mai mult, au fost contactați și operatorii de energie electrică și internet pentru a nu exista probleme în dimineața Evaluării.

Marți se va afla și ce județ va corecta lucrările din Gorj, dar și ce lucrări vor corecta profesorii de la noi. Au fost organizate deja două centre, la Școala Gimnazială Sfântul Nicolae pentru matematică și la Școala Alexandru Ștefulescu pentru cele de la Limba și literatura română. Centrele vor fi păzite de echipaje ale jandarmeriei.

Programa școlară a fost și ea adaptată, în contextul în care și anul acesta cursurile s-au desfășurat mai mult în online. Marți copiii vor afla subiectele la Limba română, joi se va desfășura proba la matematică și vineri la limba maternă, urmând ca pe 29 iunie să fie afișate primele rezultate.

 

Articole similare

Back to top button