SliderSocialUltima ora

Pericol pe drumurile publice!

Odată cu ridicarea restricțiilor s-au înmulțuit și accidentele rutiere. Cauzele principale sunt viteza excesivă și alcoolul la volan. Se pare însă că șoferii nu înțeleg că pun în pericol atât viața loc cât și pe a celorlalți participanți la traffic și se încăpățâneză să se urce la volan fie fără permis de conducere fie sub influența alcoolului.

Este și cazul a doi conducători auto care au fost depistați în neregulă de oamenii legii.

Unul dintre ei este din Mehedinți, însă a fost depistat la volan pe Drumul Național 67 D Apa Neagră. Bărbatul, în vârstă de 48 de ani, nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. Mai mult, la solicitarea oamenilor legii, acesta a prezentat prezentat un permis de conducere eliberat de autoritățile cehe, iar în urma verificărilor efectuate s-a constatat că acesta ar fi fals.

În cauză a fost întocmit dosar penal, polițiștii continuând cercetările sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul, de către o persoană care nu deține permis de conducere, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals.

Un alt caz de șofer inconștient a fost de această dată în Tismana, localitatea Isverna. Un bărbat de 40 de ani a fost depistat de polițiști din cadrul Poliției Orașului Tismana și de jandarmi din cadrul Postului Montan din localitate, în timp ce conducea un autoturism pe DC Isvarna. În urma testării acestuia cu aparatul etilotest a rezultat o concentraţie de 0,71 mg/l alcool pur în aer expirat.

Conducătorul auto a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Bărbatul s-a ales acum cu dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul pe drumurile publice, de către o persoană aflată sub influenţa alcoolului.

Back to top button