SliderSocialUltima ora

Începe minivacanța de Rusalii!

În perioada 18 – 21 iunie, în minivacanța prilejuită de sărbătorirea Rusaliilor, polițiștii gorjeni vor fi prezenți la datorie pentru asigurarea climatului de ordine şi linişte publică pe raza de competenţă. Oamenii legii vor merge pe linia  prevenirii săvârșirii unor fapte antisociale, precum şi pentru asigurarea unei intervenţii rapide și reacţii ferme la solicitările cetăţenilor.

Poliţiştii vor acționa pentru respectarea legislației în vigoare, prevenirea evenimentelor cu caracter antisocial, protejarea drepturilor și libertăților cetățenilor, precum și pentru descurajarea şi combaterea infracţiunilor sau a altor fapte antisociale care pot aduce atingere ordinii publice, ordinii de drept, integrităţii persoanelor şi bunurilor acestora.

De asemenea, poliţiştii rutieri vor fi prezenți pe drumurile publice pentru fluidizarea traficului rutier şi prevenirea producerii unor evenimente rutiere negative.

În scopul reducerii riscului rutier, pe lângă prezența activă în trafic, polițiștii vor folosi și aparatura de supraveghere a traficului şi măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor.

Oamenii legii emit câteva recomandări pentru ca minivacanța să nu fie stricate de evenimente neplăcute.

Când plecați de acasă, închideţi şi asiguraţi toate uşile şi geamurile casei, uşa de la balcon şi nu lăsaţi în casă obiecte de mare valoare sau bani, acestea fiind principalele „atracţii” pentru hoţi.

Păstrați cheia de la locuință  permanent asupra dumneavoastră, nu o ascundeți sub preș sau în alte locuri. De asemenea, nu ezitați să întrebați persoanele străine, pe care le întâlniți în bloc, pe cine caută. Aceste întrebări îi descurajează pe posibilii infractori.

Nu lăsați în autoturism, la vedere, bunuri de valoare. Bagajele sau gențile păstrate în mașină, chiar dacă nu conțin valori, pot atrage hoții, întrucât aceștia nu știu ce se află în interior.

Respectaţi normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau alte vehicule!  Nu vă angajaţi în efectuarea de depăşiri neregulamentare!

Folosiţi corect luminile, atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte sau ploaie abundentă!  Folosiţi centura de siguranţă care vă poate salva viaţa în caz de accident. Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice sau dacă vă simţiţi obosiţi!

Respectați prevederile legale cu privire la portul măștii în mijloacele de transport în comun și spațiile publice închise și mai ales, aveți grijă de sănătatea dumneavoastră!

În caz de urgență, nu ezitați să apelați 112! Echipajele vor fi mereu la datorie pentru siguranța cetățenilor.

Back to top button