Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
SliderSocialUltima ora

Proiecte noi în Bălănești

Vecină cu municipiul reședință de județ, comuna Bălănești începe să se populeze mai ales cu oamenii care s-au săturat de aglomerația din oraș. Oamenii încep să își construiască aici case, însă pentru a beneficia de confortul din mediul urban este nevoie de proiecte și investiții.

În acest sens, la Bălănești deja se lucrează pe mai multe artere. A fost asfaltat un tronson din drumul județean ce străbate localitatea și deși la începutul anului era plin de gropi, se pare că acum lucrurile s-au schimbat. Tot prin Bălănești trece și conducta de gaze BRUA, așadar autoritățile fac tot posibilul pentru a racorda comuna la utilitățile atât de necesare. Și canalizarea este în plan pentru  locuitorii din Bălănești.

Banii provin atât din fonduri guvernamentale cât și din fonduri europene. Luna trecută a avut loc și recepția lucrărilor pentru mărirea capacității sursei de apă, așadar nu ar mai trebui să exite probleme la alimentarea cu apă. În ceea ce privește turnarea covorului asfaltic, în funcție de banii primiți se va încerca reabilitarea drumurilor comunale Voiteștii din Vale – Glodeni și Ohaba-Blidari.

Din păcate, de doi ani de zile nu s-au mai organizat Zilele Comunei Bălănești. În 2019 edilul a preferat să redirecționeze banii către reabilitarea dispensarului, iar în 2020 pandemia a interzis desfășurarea unor astfel de evenimente. Nici în acest an muzica și voia bună nu vor mai răsuna în Bălănești, însă se încearcă organizarea în 2022, împreună cu Simpozionul Ion Popescu Voitești.

Casa memorială a savantului urmează și ea să fie reabilitată, fiind deja prinși banii necesari. Termenul de finalizare a lucrărilor ar fi de 2 ani.

Casa Memorială Ion Popescu Voitești este subordonată Consiliului Județean și Muzeului Alexandru Ștefulescu. Reabilitarea se va face din fondurile proprii ale Consiliului și conform spuselor primarului, deja s-a dat ordinul de începere pentru proiectare și execuție.

 

Articole similare

Back to top button