Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitateSliderSport

Micuții, prietenii naturii

În fiecare an, Ziua Mondială a Mediului este celebrată la data de 5 iunie, această zi fiind un bun prilej de conștientizare a importanței respectării mediului înconjurător. Cu această ocazie, micuții de la Grădinița Lumea Copiilor din Târgu Jiu, au sărbătorit în avans această zi din calendarul ecologic și, au participat la diverse activități puse la dispoziție de educatoarele lor.

Ei s-au gândit ce ar putea face pentru a proteja planeta și au ilustrat tema propusă prin desene, lucrări plastice și practice deosebite, cu referire la: frumusețile Pământului, diversitatea de plante și animale, viața oamenilor în această „casă” minunată, bogățiile Pământului, grija oamenilor pentru natura înconjurătoare, reciclare, refolosire, recondiționare, economisirea resurselor. Întreaga zi, copiii au realizat tot felul de proiecte dedicate Pământului și mediului înconjurător.

Larisa Văduva, directoarea grădiniței Lumea Copiilor din Târgu Jiu, spune că, în parteneriat cu Agenția pentru Protecția Mediului Gorj, se marchează anual zilele importante din calendarul ecologic. Cei mici nu sunt la prima acțiune de acest fel, cei mici fiind angrenați constant în astfel de activități privind mediul înconjurător.

Cristina Merfu, purtătoarea de cuvânt a Agenției pentru Protecția Mediului Gorj spune că sunt necesare acțiunile de conștientizare și de educație ecologică, acesta fiind unul dintre motivele pentru care au fost încheiate mai multe parteneriate cu unitățile de învățământ din județul Gorj. Pentru acest an, tema Zilei Mondiale a Mediului o reprezintă refacerea ecosistemelor.

A avut loc și o paradă a costumelor ecologice, costume realizate de părinții celor mici, dar și de educatoare.

Micuții ne-au spus că sunt încântați de costumașele pe care le poartă și fiecare reprezenta câte un personaj preferat.

De asemenea, cei mici au și plantat flori și au fost încântați de activitățile care au avut loc la grădiniță.

 

Copiii sunt un public important pentru educaţia mediului deoarece sunt gestionarii şi consumatorii de mâine ai resurselor. Educatorii şi toţi cei care lucrează în şcoli şi cu elevi pot avea un impact deosebit, de la creşterea conştientizării şi cunoaşterii până la formarea de atitudini şi proiecte active în numele educaţiei mediului.

Articole similare

Back to top button