ActualitateSliderSport

Se dă startul caravanei mobile de vaccinare

Se dă startul caravanei mobile de vaccinare. Este una dintre modalitățile găsite de autoritățile județului Gorj care caută o variantă de a accelera campania de vaccinare anti-Covid.

Așadar, se dorește ca, începând de săptămâna viitoare, o caravană mobilă să fie pusă în funcțiune.

Această caravană se va deplasa prin județ, tocmai pentru cei care nu au posibilitatea de a ajunge la un centru de vaccinare.

Corneliu Răducan Morega, prefectul județului Gorj, spune că așteaptă o centralizare, urmând să aibă loc discuții cu primarii din Gorj pentru a stabili exact locațiile și orele la care cetățenii să meargă să se imunizeze.

Va fi nevoie de o colaborare amplă cu primarii pentru a putea fi realizată o informare în rândul cetățenilor, tocmai pentru ca aceștia să vină să se vaccineze într-un număr cât mai mare.

Se dorește imunizare in masă a cetățenilor pentru că doar așa, spun autoritățile, putem scăpa de acest virus..

De asemenea, Corneliu Răducan Morega, prefectul județului, spune că la ultima acțiune amplă organizată de aceștia, peste 100 de adolescenti s-au vaccinat de 1 iunie. Este vorba despre campania organizată de Ziua Copilului. Prefectul spune ca actiunea poate fi considerata un succes si, pe viitor, este posibil să mai aibă loc astfel de acțiuni pentru adolescenți.

Din cauza vremii nefavorabile, campania de vaccinare nu a mai avut loc în Parcul Central, ci la mall-ul din municipiul Târgu Jiu. Vizați au fost liceeni cu vârste de peste 16 ani. Vaccinul utilizat a fost Pfizer-BioNTech.

Până acum, în județul Gorj, s-au vaccinat peste 100 de mii de persoane.

Back to top button