Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitateSliderUltima ora

Vaccinații au voie, ceilalți nu

Vaccinarea populației ar trebui să aibă ca prinicipal motiv asigurarea sănătății oamenilor. Totuși, campania de vaccinare începe să devină agresivă și prin prisma măsurilor impuse de autorități. Relaxarea de la 1 iunie nu va fi pentru toți, nici vacanțele și nici măcar absolvirea elevilor de clasa a VIII-a sau a XII-a.

Guvernul a anunțat măsuri de relaxare de la 1 iunie, însă nu pentru toată lumea. De multe dintre ele vor beneficia doar cei vaccinați deja. De exemplu, nunțile, botezurile și mesele festive se pot organiza în exterior cu maximum 70 de persoane, iar în interior cu maximum 50 de persoane. Însă, dacă organizatorul garantează că toate persoanele sunt vaccinate se renunță la restricționarea numărului de participanți. Așadar evenimentele de altă dată, cu sute de persoane vor fi permise doar pentru cei imunizați.

Absolvirea elevilor se va face în aproape aceleași condiții ca și anul trecut. Diferența constă în obligativitatea prezentării dovezii de vaccinare sau a unui test negativ Covid-19. Cu toate că la festivitatea de anul trecut eram în plină pandemie, imediat după ridicarea stării de urgență, celor prezenți nu li s-a cerut un test negativ, iar totul s-a desfășurat fără probleme sau incidente.

Și purtarea măștii va depinde tot de imunizare. Așadar, propunerile sunt ca în unele spații precum birourile, cei vaccinați să nu mai fie nevoiți să poarte masca. Asta deși virusul se transmite în continuare, nedepinzând de vaccin.

Și vacanțele sunt puse sub semnul întrbării pentru cei nehotărâți încă. În ceea ce privește HoReCa, se propune deschiderea la capacitate de sută la sută, dacă personalul și clienții sunt vaccinați cu ambele doze. În cazul în care personalul și clienții nu sunt vaccinațui, atunci se va propune deschiderea la capacitatea de 70 la sută. În acest caz ar putea apărea situația în care patronii să-și oblige angajații să se vaccineze pentru a nu le afecta veniturile din cauza capacității reduse.

Nu numai salariații din HoReCa vor fi determinați indirect să se imunizeze. Se ia în calcul utilizarea piscinelor din interior și exterior cu acces pentru clienții hotelului vaccinați  sau testați.

Autoritățile spun că este important motivul pentru care oamenii nu se vaccinează și încearcă să facă tot posibilul pentru a-i convinge. Premierul Florin Cîțu susține că „valul 3 a  dispărut”. Cu toate acestea, relaxarea promisă pare mai mult o recompensă pentru cei imunizați deja.

Articole similare

Back to top button