ActualitateSliderUltima ora

Vaccinarea, din poartă în poartă

În urma analizelor efectuate la nivel național, s-a constatat că în mediul rural vaccinarea nu decurge la fel ca în cel urban. Așadar, pentru a grăbi procesul de vaccinare dar și pentru a imuniza și oamenii de la sate, o nouă strategie a fost pusă la cale  de autorități.

„Vaccinarea din poartă  în poartă” sau în locații atipice reprezintă noua viziune a CNCAV. Valeriu Gheorghiță a anunțat că echipe din oraș se vor deplasa de două-trei ori pe săptămână în comunele arondate și vor imuniza populația în mai multe moduri: fie vor merge din poartă în poartă cu serul, fie vor organiza „un centru ad-hoc” în gospodăria unui cetățean. În acest caz, vecinii se vor strânge în curte și vor fi imunizați în acel loc. O altă variantă ar fi și organizarea unui minimaraton al vaccinării  în comunele din România.

O altă noutate a strategiei gândite de autorități ar fi organizarea de centre de vaccinare în locuri atipice. Printre acestea se enumeră gări sau muzee și chiar se ia în calcul transportul către centrele de vaccinare. Dacă ar fi să ne uităm la gradul de curățenie din gările și autogările din România, siguranța sanitară este pusă sub semnul întrebării.

Mai mult, ar urma să fie organizate centre de imunizare chiar și între blocuri. În acest caz, locuitorii unui cartier vor fi arondați centrului respectiv, similar secțiilor de vot.

Noua strategie are ca scop creșterea încrederii populației în vaccin dar și atingerea țelului imunizării colective. Odată cu scăderea cazurilor de infectare cu noul coronavirus a fost frânată și vaccinarea zilnică. Cifrele arată că numărul celor imunizați în 24 de ore a scăzut la jumătate față de perioada anterioară, așadar ținta de 5 milioane.

Articole similare

Back to top button