Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitateSliderUltima ora

Absolvenții, așteptați la AJOFM Gorj

Cum sfârșitul de an se apropie cu pași repezi, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Gorj a lansat o invitație absolvenților promoției 2021 să vină să se înregistreze în evidența agenției.

Data absolvirii studiilor în conformitate cu prevederile legale este 4 iunie 2021, iar în termen de 60 de zile de la absolvire, elevii sunt așteptați să vină să se înregistreze pentru a beneficia de servicii personalizate în vederea integrării pe piața forței de muncă.

Înregistrarea ca persoană aflată în căutarea unui loc de muncă este o etapă prealabilă și obligatorie în vederea obținerii facilităților acordate potrivit Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă.

Astfel, AJOFM Gorj aduce la cunoștință absolvenţilor instituțiilor de învățământ că înregistrându-se în evidenţele agenţiilor pentru ocuparea forței de muncă în raza cărora își au domiciliul, beneficiază de servicii de informare şi consiliere profesională, medierea muncii, servicii gratuite de formare profesională, precum și de facilități financiare.

Actele necesare pentru înregistrarea absolvenților în evidenţele agenţiilor teritoriale ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, sunt  actul de identitate și actul de studii sau adeverinţa din care să rezulte data absolvirii.

Prin absolvent al unei instituţii de învăţământ se înţelege persoana care a obţinut o diplomă sau un certificat de studii, în condiţiile legii, în una dintre instituţiile de învăţământ gimnazial, profesional, special, liceal, postliceal sau superior, de stat ori particular, autorizat sau acreditat în condiţiile legii.

Indiferent dacă au promovat sau nu examenul de Bacalaureat, absolvenții de liceu, sunt așteptați să se înregistreze în evidența AJOFM Gorj până la data de 02 august inclusiv.

În cazul elevilor care nu au situaţia școlară încheiată la toate materiile, aceștia se pot înregistra în evidențele agenției în termen de 60 de zile de la data promovării examenului de corigență, data înscrisă în adeverinţa eliberată de instituţia de învăţământ.

Articole similare

Back to top button