SliderSocialUltima ora

IȘJ Gorj așteaptă sponsorizări

Anul școlar 2020-2021 se prezintă mai atipic ca niciodată din cauza conjuncturii nefaste create de pandemia COVID-19. Sistemul educațional din România are multe probleme, însă situația actuală scoate la suprafață și alte disfuncționalități.

La nivel național, numărul școlilor aflate în Scenariul Roșu a ajuns marți la 1.889, adică aproape la 11% din totalul unităților de învățământ din România. Peste 10 mii de școli se află în Scenariu verde și peste 5 mii în Scenariul Galben.

Conform spuselor lui Nicolae Negrea, inspectorul general adjunct al Inspectoratulu Școlar Județean Gorj, 10 școli se află în această perioadă în Scenariul Roșu. Negrea afirmă și că în ultima săptămână există o trecere bruscă la Scenariu Galben, rata de incidență a județului depășind 1 la mia de locuitori.

O problemă importantă în această perioadă dificilă este legată de prezența obligatorie a elevilor la cursurile online. În România, sute de mii de copii trăiesc la limita subzistenței, neavând acces la facilități precum internet și infrastructură electronică.

La nivelul județului Gorj, încă de la începutul anului școlar s-au efectuat numeroase inspecții cu privire la identificarea elevilor ce se află într-o situație familiară precară și implicit școlară datorită situației financiare ce nu le permite achiziționarea de laptopuri,tablete sau alte dispozitive electronice necesare desfășurării cursurilor online.

Guvernul a promis că va acorda tablete elevilor aflați în aceste situații.

Negrea pe lângă ajutorul primit din partea Guvernului, cere însă și ajutor din partea agenților economici și a sponsorilor.

Elevii defavorizați așteaptă cu nerăbdare soluționarea problemelor cu privire la desfășurarea online a cursurilor .

 

Articole similare

Back to top button