Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Ultima ora

Ziua Porților Deschise la ISU de ziua pompierilor

În fiecare an, la 13 septembrie este marcată Ziua pompierilor, în amintirea actului eroic al pompierilor militari, conduși de locotenentul Pavel Zăgănescu în lupta din Dealul Spirii, împotriva trupelor otomane, pentru apărarea revoluției de la 1848. Fiecare unitate de pompieri din toată țara a sărbătorit această zi. La Târgu Jiu, momentele au fost emoționante.

Între orele 09.00 – 15.00, la sediul I.S.U. Gorj din Târgu Jiu şi al subunităţilor din Motru, Turceni, Novaci, Bumbeşti Jiu, Tismana şi Hurezani organizează „Ziua Porţilor Deschise”.

La Târgu Jiu, ceremonia a cuprins alocuțiuni evocatoare, avansări în gradul militar următor înainte de termen, slujbă religioasă, depuneri de coroane de flori, premierea câștigătorilor competițiilor sportive organizate cu ocazia Zilei Pompierilor, defilarea personalului, prezentarea tehnicii de intervenție și exerciții demonstrative specifice pregătirii salvatorilor.

Atracția zilei a fost un atelaj vechi de aproape 100 de ani care a fost recondiționat de câțiva pompieri. Aceștia au făcut chiar și o demonstrație cu hipopompa, îmbrăcați în costume de epocă.

Urmăriți imagini, la Jurnalul Gorj TV de la ora 18.00.

Articole similare

Back to top button