Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitateSliderSocialUltima ora

Defilare cu votare pe 1 Decembrie

Defilare cu votare pe 1 Decembrie. După săptămâni de discuții privind calendarul electoral, coaliția de guvernare a ajuns la consens. Au fost stabilite datele pentru alegerile prezidențiale și cele parlamentare. Liderii principalelor partide din coaliția de guvernare, PNL și PSD, s-au reunit la Guvern încă de la primele ore ale dimineții pentru a stabili definitiv datele alegerilor. În urma discuțiilor intense, PNL s-a impus în fața PSD și s-a stabilit ca primul tur al alegerilor prezidențiale să aibă loc pe 24 noiembrie, iar turul doi pe 8 decembrie.

Luni și marți, premierul Marcel Ciolacu a avut consultări cu liderii celorlalte partide pe tema datei alegerilor prezindențiale, după ce PSD nu a reușit să ajungă la un acord cu PNL în privința datei prezidențialelor, fapt ce a declanșat atacuri între cele două partide. În urma discuțiilor intense, PNL s-a impus în fața PSD și s-a stabilit ca primul tur al alegerilor prezidențiale să aibă loc pe 24 noiembrie, iar turul doi pe 8 decembrie.

Alegerile vor fi intercalate iar românii sunt chemați să voteze în trei weekenduri consecutive. Calendarul ales nu este văzut cu ochi buni de restul partidelor intrate în cursa pentru prezidențiale, care consideră că este imposibil ca românii să se prezinte la cele trei runde de alegeri.

Liderul AUR face apel la toate partidele politice să se alieze împotriva partidelor din coaliția de guvernare.

Membrii AUR și-au dorit alegeri prezidențiale în septembrie, lucru care nu s-a întâmplat.

În cadrul acestor negocieri PNL și-a impus punctul de vedere privind organizarea alegerilor la termen. Acesta reprezintă un mare pas pentru PNL, având în vedere că sondajele îl indică pe liderul partidului, Nicolae Ciucă, ca sigur finalist în turul II al alegerilor prezidențiale. Între timp contină disputele în coaliția de guvernare pentru stabilirea candidatului pentru alegerile prezidențiale.

Articole similare

Back to top button