Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitateCulturaPoliticaSănătateSliderSocialUltima ora

Campanie electorală în școli

Deși legea este clară, fără campanie electorală în școli, la Gorj, candidații la alegerile locale nu respectă regulile. Spre exemplu, primarul PSD din Tismana se folosește de imaginea copiilor pentru a acumula capital electoral.  Alesul local s-a pozat alături de cadrele didactice, dar și de elevi, fiind îmbracat cu vestă roșie, inscripționată cu sigla Partidului Social Democrat, formațiune politică din partea căreia va candida pentru încă un mandat de primar la Tismana.

Școlile au devenit instrument de campanie. Candidatul PSD Gorj pentru funcția de primar al orașului Tismana a postat pe rețelele de socializare imagini în care apare alături de elevi. Sub pretextul accesării unui proiect pentru diminuarea costurilor în legătură cu hrana școlarilor și preșcolarilor, Remetea a profitat de ocazie și s-a dus între elevi îmbracat cu haine pe care era inscripționată sigla partidului din partea căruia candidează la alegerile locale din 9 iunie. Amintim că este interzisă organizarea acţiunilor de campanie electorală în unităţile militare, precum şi în spaţiile din şcoli şi universităţi în perioada de desfăşurare a cursurilor. Autoritatea care supraveghează desfășurarea alegerilor le-a interzis competitorilor să mai organizeze spectacole, bâlciuri, focuri de artificii ori să le ofere alegătorilor orice fel de cadouri.

Articole similare

Back to top button