Pentru indexActualitateSliderSocialUltima ora

Gorjul, codaș la digitalizare

Digitalizarea la sate este greu de implementat. Foarte puține primării sunt conectate la platforma online pentru plata taxelor şi impozitelor. Edilii au început să facă pasul către digitalizare, însă sunt reticienți și spun că oamenii de la țară preferă tot plățile la ghișeu.
Primarul comunei Roșia de Amaradia este pe utima sută de metri în ceea ce privește efectuarea plăților on-line. Deși procesul de digitalizare se apropie de final, Liviu Cotojman este de părere că mentalitatea oamenilor este greu de schimbat, iar dările vor fi achitate tot la ghișeu.
Și primarul din Bolboși a început demersurile pentru digitalizare, însă procedura este greoaie.

Primarul din Aninoasa spune că în perioada următoare se va implementa și în localitatea pe care o conduce Ghișeul.ro. Există și primari care sunt ocupați cu campania electorală și au ignorat acest aspect.
Sunt și primari care s-au înscris pe platforma Ghișeul.ro, însă fără success pentru că niciun cetățean nu și-a achitat taxele online.
Sunt și primari de comună care spun că au implementat aplicația ghiseul.ro, iar cetățenii plătesc dările doar de la un clik distanță.
La platforma online pentru plata taxelor şi impozitelor, Ghişeul.ro, sunt conectate doar jumătate dintre primăriile din județul Gorj.

Articole similare

Back to top button