Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitateSliderSocialUltima ora

Incendii de vegetație pe bandă rulantă

Incendii de vegetație pe bandă rulantă. Temperaturile de primăvară îi determină pe gospodari să își curețe câmpurile și grădinile, iar cea mai comună metodă este incendierea. Sute de hectare de vegetașie uscată au ars ca o torță încă din primele zile ale anului. Flăcările care au mistuit păduri și terenuri, dar și locuințe au fost stinse de pompierii gorjeni, care fac un apel la cetățeni să nu lase focul nesuprevegheat și le reamintesc că se pot alege și cu amenzi usturătoare.

Incendiile de vegetație au pus stăpânire pe județul Gorj. Luna februarie a fost o lună de foc pentru pompierii gorjeni care au intervenit la stingerea a zeci de incendii. Principala cauză a creşterii numărului de incendii de vegetaţie uscată o reprezintă utilizarea necorespunzătoare a focului deschis, iar autoritățile trag un semnal de alarmă.

Cetățenii trebuie să știe că arderile de vedetație sunt total interzise și pentru a da foc în aer liber trebuie să dețină un permis de lucru cu focul.

Reprezentanții ISU Gorj le reamintesc cetățenilor să nu lase focul nesupravegheat și că arderile în mediul liber pot fi sanționate cu amenzi de până la 5.000 de lei și interdicție de până la 3 ani de a mai da foc la păduri sau grădini.

 

Articole similare

Back to top button