Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitateCulturaPoliticaSănătateSliderSocialUltima ora

Novaci se dezvoltă datorită mediului privat

Un oraș din județul Gorj a fost inclus în rutele cultural-turistice naționale. Mai exact, orașul Novaci, din județul Gorj, a fost inclus în rutele cultural-turistice naționale. Decizia a fost luată de Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului. Totodată, în cadrul rutei „Transhumanța în Munții Parâng” este cuprinsă parcurgerea traseului Rânca-Baia de Fier cu vizitarea obiectivelor turistice situate în regiunea Oltenia de Sub Munte.

Zona turistică Novaci-Rânca continuă să se dezvolte datorită mediului privat. Vorbim de acele cărări de munte, care pot fi parcurse atât cu piciorul, dar paralel cu ele și cu mașina. Vorbim de trasee turistice omologate și neomologate. Vorbim de locuri rare și neștiute de oameni. Vorbim despre novăceni, care au stâne la munte, despre cei care oferă produse tradiționale, puncte gastronomice locale. Coordonarea echipei de lucru și realizarea documentației pentru aceste rute a revenit Elenei Basarabă, director al Casei de Cultură Novaci.

Scopul acestui amplu proiect este acela de a dezvolta turismul cultural pe Transalpina, în Munții Parâng, de a promova obiectivele turistice, culturale şi istorice, de a pune în valoare patrimoniul deosebit al judeţului Gorj și al zonei montane.

Articole similare

Back to top button