Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitateCulturaPoliticaSănătateSliderSocialUltima ora

În căutarea vecinilor de altădată

Din cauza lipsurilor de tot felul, cei mai mulți dintre oameni s-au înstrăinat și s-au izolat de restul lumii. În mediul rural, oamenii sunt satisfăcuţi de modul în care se înţeleg cu cei care locuiesc în apropierea lor. Şi orăşenii apreciază pozitiv aceste relaţii, dar par mai puţin implicaţi. Aproape 85% din români se declară mulţumiţi de legăturile cu vecinii, iar unii ajung să-i considere parte din familie. Mai deschişi sunt, spun sociologii, oamenii care vin din provincie.

Cetățenii din mediul rural și nu numai apelează deseori la vecini. Din cauza faptului că migrația oamenilor de la țară la oraș este de actualitate, tot mai puțini oameni își cunosc vecinii, iar cei care îi cunosc, spun că acestia spnt de un real ajutor, în special pentru persoanele mai în vârstă.

Relaţiile cu vecinii sunt mult mai substanţiale în mediul rural, faţă de cel urban, spun specialiştii. Cu toate acestea, multe persoane care locuiesc în oraşe mari afirmă că au relaţii foarte bune cu vecinii lor.

Articole similare

Back to top button