Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitateCulturaPoliticaSănătateSliderSocialUltima ora

Încep plățile pentru venitul minim de incluziune

Încep plățile pentru venitul minim de incluziune. Este vorba de sprijinul financiar acordat persoanelor cu un venit minim lunar, care a înlocuit din acest an ajutorul social și alocația pentru susținerea familiei. Astfel, pe 20 februarie se alimentează conturile pentru cei care au optat pentru încasare acestui tip de venit pe card, iar între 22 februarie și finele lunii, se fac plațile prin mandat poștal.

Ministerul Muncii a anunțat că încep plățile pentru cei aproape 3.123 de beneficiari ai venitului minim de incluziune. Acest sprijin financiar înlocuiește venitul minim garantat, dar și alocația pentru susținerea familiei, care a intrat în vigoare de la 1 ianuarie 2024.

Această componentă se acordă familiilor cu copii aflați în întreținere cu vârsta de până la 18 ani și are ca scop prevenirea sărăciei și încurajarea participării copiilor la educație, înlocuind alocația pentru susținerea familiei.

 

Articole similare

Back to top button