ActualitateCulturaPoliticaSliderSocialUltima ora

S-a stabilit calendarul alegerilor

Partidul Național Liberal și Partidul Social Democrat au luat decizia să comaseze alegerile locale cu cele europarlamentarele. Acestea vor fi organizate la începutul lunii iunie. PNL și PSD vor avea liste comune la alegerile europarlamentare, dar vor merge separat la alegerile locale. Totodată, la nivel local, liderii filialelor județene au undă verde de la centru să facă alianțe pentru a susține un candidat comun, asta dacă își doresc acest lucru. O altă decizie anunțată de Nicolae Ciucă si Marcel Ciolacu, liderii celor două partide, alegerile prezidențiale vor fi organizate mai devreme, respectiv în septembrie. În luna decembrie, vor avea loc alegerile parlamentare.

Alegerile locale cu cele europarlamentare vor fi organizate pe 9 iunie, iar PNL și PSD și vor avea liste comune la alegerile europarlamentare, dar vor merge separat la alegerile locale.

Decizia a fost luată pentru a face față valului extremist a precizat premierul României Marcel Ciolacu.

Nicolae Ciucă si Marcel Ciolacu au mai anunțat că alegerile prezidențiale vor fi organizate mai devreme, respectiv în septembrie, iar în luna decembrie, vor avea loc alegerile parlamentare.

Articole similare

Back to top button