Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitateCulturaPoliticaSănătateSliderSocialSportUltima ora

Casa Memorială „Maria Lătărețu” , închisă

Casa Memorială „Maria Lătărețu„ din comuna Bengești Ciocadia stă închisă. Și asta pentru că nu există o persoană care să deschidă zi de zi ușa clădirii unde sunt păstrate obiectele personale ale marii artiste. În timp ce autoritățile locale spun că lipsa turiștilor face ca muzeul să stea cu lacătul pe ușă, localinicii îl contrazic. Vin turiști din toate colțurile țării, dar fac cale întoarsă pentru că sunt întâmpinați de animalele care pasc în curtea Casei Memoriale.


Din imagini se poate observa că obiectivul turistic din Bengești Ciocadia a devenit un loc unde oamenii își cresc animale. Localnicii acuză autoritățile de nepăsare și dezinteres în ceea ce priveste promovarea culturii.

Primarul spune că a predat clădirea Muzeului Județean Gorj pentru că nu reprezenta o sursă importantă de venit. Mai mult, Victor Geogia spune că nici turiștii nu s-ar înghesui să viziteze Casa Muzeu „Maria Lătărețu„.


Cei care locuiesc lângă Casa Memorială îl contrazic pe primar și spun că turiștii vin din toate colțurile țării, dar se lovesc de aceeași problemă: muzeul este închis.

Ciudat este faptul că cine vrea să viziteze totuși Casa Memorială o poate face doar în baza unei programări. Un angajat al Muzeului Județean Gorj trebuie să vină de la Târgu Jiu, să parcurgă peste 50 de kilometri, pentru a deschide ușa vizitatorilor. Condiția este să fie vorba despre un grup de turiști si nu doar despre un vizitator, doi.

Consilierii locali și-au facut cruce când au auzit că poți vizita casa muzeu doar pe bază de programare.

Casa memorială găzduiește multe obiecte personale ale marii artiste de muzică populară a României, acestea fiind donate de Ioana Lătărețu, nora artistei.

Articole similare

Back to top button