Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitatePoliticaSocial

Votul pe legea deepfake, amânat

Un fenomen alarmant îi sperie pe politicieni chiar în plin an electoral. Fenomenul deep fake care a luat amploare a fost subiect de discuție în Parlament. Dezbaterile au avut loc în paralel cu legea care prevede că cei care creează materiale false și le postează în mediul online să fie pedepsit cu închisoarea de la 6 luni la 2 ani. Cei care se folosesc de inteligența artificială pentru a crea astfel de materiale riscă și amenzi de până la 200.000 de lei.

Fenomenul numit deepfake este mai periculos decât știrile false. Materialele video create cu ajutorul inteligenței artificiale sunt aproape imposibil de depistat. Acest lucru îi sperie pe politicieni și îi face să ia măsuri, mai ales că mulți dintre ei au căzut victimele acestor înșelătorii. Președintele USR Gorj, Radu Miruță, spune că tehnic nu este posibil încă pentru instituțiile din România să depisteze cu acuratețe un material contrafăcut de orice natură în mediul online.Concluzia este una singură. Pentru a stopa falsificarea materialelor online este nevoie de un sistem bine pus la punct și folosit de platformele online care să stopeze publicarea materialelor false.Amenda, în cazul în care cineva distribuie materiale deepfake fără să le semnalizeze ca atare, pleacă de la zece mii de lei și ajunge la 200.000. Totodată, este posibil să fiți pedepsiți și cu închisoare de până la doi ani în cazul în care nu respectați prevederile acestei legi. Legea a fost votată de Senat și urmează să primească și votul deputaților.

Articole similare

Back to top button