Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitateCulturaPoliticaSănătateSliderSocialSportUltima ora

Locul de veci nu e pe veci!

Nici locul de veci nu e pe veci! Sute de morminte din Cimitirul din Târgu Jiu riscă să fie evacuate. Societatea Edilitara este în plin process de inventariere a locurilor de veci, iar din cele aproape 7000 de morminte, circa 2000 sunt părăsite. Autoritățile locale au notificat deja urmașii celor decedați în vederea achitării dărilor către stat, iar dacă moștenitorii nu vor veni să plătească locul de veci, morții ar putea fi scoși din groapă.

În fiecare an, reprezentanții Edilitara inventariază locurile de veci din Cimitrul Municipal și anunţă persoanele cărora le expiră concesiunea, iar ulterior cei care nu au plătit sunt notificați să-și achite taxele.

La Târgu Jiu sunt circa 2000 de persoane care nu și-au reînnoit contractul de concesionare a locurilor de veci, de zeci de ani. Moștenitorii celor decedați au fost somați să-și achite dările, în caz contrar riscă să rămână fără morminte.

Concret, dacă aparținătorii mormintelor nu achită taxele, cei decedați ar putea fi scoși din groapa, iar locul distribuit altei persoane. Până acum, morţii nu au fost niciodată pedepsiţi pentru neplată, însă autoritățile din Târgu Jiu iau un calcul o astfel de variantă dacă cei care dețin locuri de veci nu se vor pune în legatitate. Locurile de veci se pot concesiona pe o perioadă de 7 până la 49 de ani.

Asta înseamnă că, pentru un mormânt individual, în concesiune pe 7 ani, cei interesați trebuie să scoată din buzunar peste 300 de lei. Pe o perioadă de 25 de ani însă prețul crește, iar costul este de 830 de lei. Cei care aleg varianta concesionării pe 49 de ani trebuie să plătească 1.500 de lei.

Articole similare

Back to top button