ActualitateSliderSocialUltima ora

Prima femeie pilot din România va susține o conferință la Târgu Jiu

Cristiana Oprea va fi prezentă la Târgu Jiu în cadrul conferinței lunare “Zbateri și Dezbateri”, din cadrul programului Târgu Jiu- Capitala Tineretului din România.

Întâlnirea cu târgujienii va avea loc la Centrul de Tineret START, situat în incinta Stadionului Municipal, etaj 3, de la ora 18:00.

Cristiana Oprea este prima femeie pilot din România care a concurat în Campionatul Mondial de Raliuri și în Campionatul European de Raliuri FIA ERC, din afara țării. În prezent, ea participă în Cupa Opel 2022 cu o mașină de raliu electrică și în FIA Balkan Rally Trophy cu un Peugeot 208 R2. A debutat în motorsport în 2015, initial drept copilot alături de George Grigorescu, apoi ca pilot în Cupa DACIA, conducând o Dacia Sandero 0.9 TCe.

Ea a participat în Campionatul European de Raliuri și în Campionatul Național de Raliuri, iar în iulie 2018, ea și copilotul Diana Hațegan, au devenit singurul echipaj feminin românesc din ultimii 50 de ani care a participat la un raliu în afara țării, la Rally Sliven din Bulgaria, o etapă a FIA European Rally Trophy.

În iulie 2019, tot cu copilotul Diana Hațegan, a reprezentat România în Campionatul European de Raliuri, la Rally di Roma Capitale, unde au obținut cele mai multe puncte în clasamentul ERC Ladies Trophy, conducând un Peugeot 208 R2.

În aprilie 2022, Cristiana a participat la Raliul Croației, devenind astfel prima femeie pilot româncă, ce a concurat în Campionatul Mondial de Raliuri FIA WRC.

Cristiana Oprea este fondatoarea platformei Femei în Motorsport, care își propune să promoveze toate femeile implicate în automobilismul și motociclismul românesc.

“Zbateri și Dezbateri” este o întâlnire menită să aducă în fața târgujienilor oameni interesanți, care pot inspira. Mai mult, conferința răspunde la conceptul programului bazat pe învățare: Învățare, dezvățare, reînvățare.

Articole similare

Back to top button