ActualitatePoliticaSliderUltima ora

Pensiile speciale ale parlamentarilor au fost eliminate

În cursul zilei de ieri s-a votat în Parlament eliminarea pensiilor speciale ale senatorilor și deputaților. Au fost 382 de voturi pentru eliminarea pensiilor și 3 abțineri.

“Parlamentarii PNL au votat astăzi legea pentru eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor, ca o dovadă că ne respectăm angajamentele luate în fața cetățenilor prin programul de guvernare. Poziția PNL a fost una consecventă pe acest subiect, ca atare am avut de-a lungul timpului mai multe demersuri pentru eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor. Mesajul votului de azi, ca și cel al reformei pensiilor speciale pe care urmează să o votăm, este că vrem să așezăm societatea și instituțiile statului pe reguli unitare și pe valori comune care să fie respectate și urmate de toți, fără excepții. Un alt motiv important al acestei reforme este determinarea de a accesa toate fondurile din PNRR. România nu își poate permite să piardă aceste fonduri, iar angajamentul Coaliției de guvernare este să realizăm toate jaloanele și reformele, inclusiv cea a pensiilor speciale, astfel încât să absorbim toți banii pe care îi avem la dispoziție. Prin acest vot, majoritatea parlamentară a arătat responsabilitate și faptul că interesul public este pe primul plan. Decizia de astăzi, pe care PNL a susținut-o cu fermitate, este cea corectă față de România și față de români.”, a declarat Nicolae Ciucă.

Nu doar liberalii au votat pentru eliminarea pensiilor speciale. Deputatul PSD Gorj, Claudiu Manta, a transmis la rândul său un mesaj prin care anunță faptul că tăierea acestor pensii este o dovadă de echitate pe care social democrații au concretizat-o.

“Pensiile speciale ale parlamentarilor sunt, de astazi, istorie!!! Am votat, azi, tăierea pensiilor speciale pentru parlamentari Este o dovadă de echitate, pe care PSD a concretizat-o. Eliminarea acestor beneficii era necesară, tocmai pentru ca parlamentarii să-și demonstreze legitimitatea de a decide asupra tăierii pensiilor speciale pentru alte categorii. Deputații și senatorii nu trebuie să fie privilegiați. Spre deosebire de alte partide, care au defilat cu această promisiune, ani la rând, PSD a dus la capăt proiectul, care a fost aprobat, azi, de Parlament, cu o majoritate covârșitoare.”, a declarat Claudiu Manta.

Articole similare

Back to top button