Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitatePoliticaSliderSocialUltima ora

PSD și PNL se luptă pentru salvarea celor 1800 de locuri de muncă în cadrul CEO

Președintele PSD Gorj, Mihai Weber, susține că 1800 de salariați ai Complexului Energetic Oltenia riscă să își piardă locul de muncă, întrucât compania nu își va mai putea permite să îi plătească. Pentru a veni în sprijinul acestora, deputatul PSD a depus, alături de colegii săi social democrați – Claudiu Manta și Cristi Rujan – un amendament la proiectul de lege al OUG nr. 27/2023, prin care conducerea CEO să poată aloca bugetul pentru salariile celor 1800 de angajați.

“𝟏𝟖𝟎𝟎 𝐝𝐞 𝐥𝐨𝐜𝐮𝐫𝐢 𝐝𝐞 𝐦𝐮𝐧𝐜𝐚, 𝐢𝐧 𝐏𝐄𝐑𝐈𝐂𝐎𝐋! Cei 1800 de angajați ai Complexului Energetic Oltenia riscă să-și piardă locurile de muncă dacă nu sunt ajutați. Alături de colegii mei parlamentari, domnii Cristinel Rujan și Claudiu Manta, am depus un amendament la proiectul de lege privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 27/2023, care să permită conducerii Complexului Energetic Oltenia alocarea bugetului pentru salariile celor 1800 de oameni, care altfel nu ar mai putea fi platiți. Fac, astfel, un apel public către toți parlamentarii gorjeni să lase deoparte orgoliile și ambițiile și să susțină acest proiect! Lipsa de acțiune este mult mai periculoasă decât orice demers, de aceea, cei care până acum s-au priceput doar să critice au șansa ca împreună cu grupurile parlamentare pe care le reprezintă sa facă ceva pentru gorjenii care riscă să rămână pe drumuri.”,  a declarat Mihai Weber.

În același timp, soluții salvatoare pentru cei 1800 de salariați ai CE Oltenia se caută și în tabăra liberală. Președintele PNL Gorj, senatorul Ion Iordache, declară că alături de conducerea partidului, respectiv președintele PNL Nicolae Ciucă, a stabilit etapele prin care va modifica OUG 27/2022, astfel încât cei 1800 de angajați, cu contract de muncă pe perioadă determinată, să nu își piardă locurile de muncă.

“𝐒𝐚𝐥𝐯𝐚̆𝐦 𝟏𝟖𝟎𝟎 𝐝𝐞 𝐥𝐨𝐜𝐮𝐫𝐢 𝐝𝐞 𝐦𝐮𝐧𝐜𝐚̆! Aseară, până târziu în noapte, împreună cu președintele PNL, Nicolae Ionel Ciucă , și cu Ministrul Energiei, Sebastian Burduja , am stabilit etapele pe care trebuie să le urmăm în aceste zile pentru a modifica OUG 27/2022 în așa fel încât cei 1800 de angajați ai Complexului Energetic Oltenia, angajați pe perioadă determinată, să-și păstreze locurile de muncă. Nu pot decât să apreciez empatia și responsabilitatea de care dau dovadă colegii mei atunci când vine vorba de oamenii din județul nostru care riscă să-și piardă locul de muncă, de familiile lor care stau cu grija zilei de mâine. 𝐇𝐚𝐢 𝐥𝐚 𝐭𝐫𝐞𝐚𝐛𝐚̆!”, a declarat Ion Iordache.

Articole similare

Back to top button