ActualitatePoliticaSliderSocialUltima ora

Deputat PSD: “Ion Iordache continuă manipularea angajatilor C.E.O”

Președintele PNL Gorj, senatorul Ion Iordache, a depus două amendamente la PLX 618/2022, pentru aplicarea legii 197/2021. Liberalul delcara că acestea ar fi reprezentat soluțiile celor mai arzătoare probleme ale angajaților și foștilor angajați ai CE Oltenia: pensionarea și recalcularea pensiilor pe legea 197/2021 și modificarea OUG 27/2022 care permite menținerea și prelungirea contractelor pe perioadă determinată a angajaților CEO.

“Fără aceste amendamente  oamenii ar ieși la pensie cu 13 ani mai devreme, dar fără alte beneficii și cu pensii mult mai mici. În această săptămână am depus și amendamente la OUG 27/2023 care obligă companiile de stat să lucreze pe bugetul anului trecut. Din această cauză, deși Complexul Energic Oltenia are bani să plătească creșterile salariale și pe cei 1800 de oameni angajați pe perioadă determinată, nu-i poate folosi atâta timp cât legea nu-i permite. În tot ceea ce fac acționez cu bună credință având o singură prioritate, rezolvarea problemelor concrete cu care se confruntă gorjenii!”, a declarat Ion Iordache.

Deputatul PSD, Claudiu Manta, susține că Iordache nu face altceva decât să continue manipularea angajaților CE Oltenia întrucât, salariații care sunt încadrați pe perioadă limitată, pot fi menținuți în companie, doar prin modificarea legii. Astfel, deputatul PSD, împreună cu ceilalți parlamentari PSD de Gorj, au depus un amendament la Camera Deputaților, de corectare a legii.

Actualmente, prevederile legale interzic CEO să-și depășească cheltuielile salariale din anul anterior, asta deoarece nu are un buget aprobat. Această condiționalitate pune în pericol aproape 2.000 de oameni, din personalul companiei, care au contracte de muncă pe perioadă limitată. Modificările solicitate prin amendamentul depus de parlamentarii PSD Gorj elimină această limitare. Corectarea legii în sensul propus de noi dă posibilitatea Complexului Energetic Oltenia să prelungească pentru acești oameni, contractele de muncă. Ca membru al Comisiei de Industrii si Servicii, care este comisie raportoare pentru acest proiect, le garantez gorjenilor că amendamentul parlamentarilor PSD din Gorj este legal depus și niciunul dintre colegii mei nu-și permite să se joace de-a procesul legislativ, cum face senatorul Iordache. Înțeleg că dumnealui a început deja campania electorală și încearcă să pacaleasca salariații CEO, insa problema este prea serioasa si oamenii trebuie sa stie adevarul.”, a declarat Claudiu Manta.

Nici colegii săi liberali nu par a fi încrezători cu privire la amendamentele depuse de Iordache pe legea 197. Deputatul PNL Gorj, Gheorghe Pecingină, susține că la Comisia de Muncă a Camerei Deputaților, nu există niciun amendament pentru deblocarea Legii nr.197/2021, de reducere cu 13 ani a vârstei de pensionare în minerit și energie, care să îi aparțină senatorului Ion Iordache.

Gheorghe Pecingină, Deputat PNL Gorj

Articole similare

Back to top button