ActualitateSliderSocialUltima ora

Festivalul “Ciuperceni – Plai de cântec și de dor” – ediția a XIII- a

Festivalul-concurs al cântecului, jocului și portului oltenesc “PLAI DE CÂNTEC ȘI DE DOR” ediția XIII-a este așteptat cu deosebit interes atât de tinerii concurenți, interpreți ai cântecului și jocului popular, cât și de locuitorii comunei sau de vizitatori din alte localități ce își dau întâlnire în fiecare an, în data de 29 iunie, de Sf. Apostoli Petru și Pavel la Ciuperceni.

Secțiunile Festivalului

  1. Soliști vocali
  2. Soliști instrumentiști
  3. Port popular

Festivalul-concurs se adresează interpreților tinere-talente și formațiilor de neprofesioniști. Fiecare localitate invitată poate înscrie în concurs maxim trei interpreți de muzică populară și trei instrumentiști. Pentru secțiunile soliști vocali și soliști instrumentiști pot participa interpreți cu vârsta cuprinsă între 12-35 ani. Programul soliștilor instrumentiști nu va depăși 6 minute. Soliștii vocali vor interpreta două piese, din care una fără acompaniament (doină, baladă). Concurenții sunt așteptați în ziua de 29 iunie 2023, ora 14.00, pe dealul Zorzilei din localitate.

Juriul va fi alcătuit din specialiști pe domenii, precum și din reprezentanții organizatorilor.

Preselecție și repetiția cu orchestra va începe la ora 14:00, iar de la ora 16:00  va avea loc concursul și decernarea premiilor.

Premiile la secțiunea soliști instrumentiști și premiul I la port popular vor fi acordate de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj.

Premiile la secțiunile soliști vocali și II-III port popular vor fi acordate de Consiliul Local și Primăria Ciuperceni.

Tuturor participanților li se o înmânează diplomă de participare.

“Rugăm obligatoriu confirmarea participării, precum și a numărului de participanți, până în data de 25.06.2023, la numerele de telefon ale Primăriei Ciuperceni: 0253.276.106, 0253.276.526, 0733.081.781. Festivalul-concurs al cântecului, jocului și portului oltenesc “PLAI DE CÂNTEC ȘI DE DOR” ediția XIII-a este deschis sponsorizării.’, au transmis organizatorii.

Articole similare

Back to top button