Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitateSliderSocialUltima ora

Muzeul Arhitecturii Populare Curtișoara intră în reabilitare

Muzeul Arhitecturii Populare Curtișoara va intra în reabilitare. Consiliul Județean Gorj a demarat procesul de licitație prin care caută firma ce se va ocupa de proiectul tehnic și documentația privind urmărirea comportării în timp a construcțiilor. Pentru această primă etapă a fost alocată suma de 1,7 milioane de lei. În această primă fază se va întocmi întreaga documentație necesară. Mai mult decât atât, pe lângă casele ce fac parte din Muzeul Arhitecturii Populare, se vor avea în vedere și spațiile și drumurile din incintă, luându-se în calcul posibilitatea construirii unei parcări în zona respectivă.

Muzeul Arhitecturii Populare Curtișoara reprezintă una dintre principalele atracții turistice ale județului Gorj, astfel că prin acest proiect de reabilitare se dorește ca spațiul cultural să fie introdus ulterior într-un circuit turistic internațional. Scopul lucrărilor este acela de a restaura muzeul popular, conducând spre valorificarea și promovarea identității sale culturale. Vor fi amenajate ateliere de creație, o scenă, precum și un magazin de suveniruri în care vor fi comercializate cărți, albume și obiecte de artă.

Articole similare

Back to top button