Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitateSliderSocialUltima ora

Vrea să determine cetățenii să colecteze deșeurile selectiv

Ovidiu Pungan, primarul localității Bălănești, dorește să îi determine pe cetățenii comunei să conștientizeze importanța colectării selective a gunoiul menajer și a deșeurilor. Acest lucru ar contribui și la reducerea taxelor în ceea ce privește colectarea gunoiului, unul din obiectivele ADIS Gorj.

Activitatea umană generează cantități imense de deșeuri de toate tipurile. În mod tradițional, acestea erau depozitate la o groapă de gunoi care, eventual, era acoperită cu pământ. Rezolvarea problemei deșeurilor în acest fel nu este cea mai bună soluție, deoarece aproximativ trei sferturi din totalul resturilor depozitate ar putea fi reciclate, întorcându-se astfel în circuitul economic. Luând în calcul acest fapt, un proces de colectare separată a deșeurilor bine pus la punct ar contribui la protejarea mediului înconjurător și realizarea unei economii fără impact asupra naturii. Pungan este de părere că punctul cheie al acestor demersuri, cel de la care trebuie să se pornească, este chiar cetățeanul, care trebuie să conștientizeze importanța colectării selective.

Până la colectarea selectivă, trebuie ras un semnal de alarmă și în privința abandonării deșeurilor la întâmplare. Edilul de la Bălănești consideră că oamenii trebuie mai întâi de toate educați, pentru a înțelege de ce nu este bine să aruncăm un pet pe geamul mașinii sau să abandonăm deșeuri în pădure.

Articole similare

Back to top button