Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitateSliderSocialUltima ora

În localitatea Arcani se construiesc clopotnițe provizorii

Două biserici din localitatea Arcani au fost puternic afectate de mișcările seismice, ceea ce face imposibil ca slujbele religioase și celelalte activități să se poată desfășura în aceste lăcașuri de cult. Primarul comunei, Daniel Coiculescu, a luat hotărârea de a construi în incinta celor două biserici două clopotnițe provizorii. În funcție de modul în care se trag clopotele, omul poate intui dacă este vorba despre începutul unei slujbe, anunțarea unui deces sau o sărbătoare. Edilul nu  a dorit să priveze comunitatea sa de acest obicei care datează de sute de ani, astfel că va amenaja două clopotnițe până când vor fi reabilitate cele două biserici.

Se dorește ca cele două clopotnițe să fie gata până de sărbătorile pascale. Acestea vor fi amenajate în curtea Parohiei “Sfântul Dumitru”, lângă biserica ce va fi reabilitată, iar cea de-a doua va fi amenajată în apropierea cimitirului de la Biserica “Sfinții Voievozi Mihail și Gavril”.

În momentul de față slujbele și restul activităților religioase din cele două lăcașuri de cult sunt suspendate. Oamenii nu au acces în aceste spații, întrucât reprezintă un pericol până când vor fi reabilitate și consolidate. Slujbele se desfășoară, în continuare, în celelalte două biserici de pe raza localității Arcani, acolo unde nu au existat probleme.

Articole similare

Back to top button