Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitateSliderSocialUltima ora

Lansare de carte: Mihai Firică, „Dragostea cu parfum de migdale amare”

Astăzi la Biblioteca Județeană “Christian Tell” Târgu Jiu a avut loc lansarea de carte a volumului de versuri “Dragostea cu parfum de migdale amare”, a lui Mihai Firică. Mihai Firică s-a născut la 26 iulie 1970 în Craiova. A studiat Litere-istorie și Drept, având o specializare post-universitară în Managementul relațiilor internaționale. A urmat mai multe cursuri și stagii de pregătire în jurnalism organizate de CJI în România, Bulgaria și Croația. A debutat ca poet în revista „Ramuri” în 1989, a colaborat cu cele mai importante publicații de cultură din România iar poeziile i-au fost traduse în engleză, franceză, spaniolă, arabă, maghiară, chineză, japoneză și bulgară în reviste, antologii și volume. Din perspectiva lui Mihai Firică, experiența iubirii stă – ca toate experiențele omenești – sub semnul vremelniciei, e pătrunsă de conștiința propriei sale efemerități și lasă în urma ei nu doar bucurie, ci și amărăciune, acel „miros de migdale amare” invocat în titlul celui mai recent dintre volumele sale de versuri “Dragostea cu parfum de migdale amare” (Editura Vinea, 2022).

Mihai Firică este, de asemenea, un cunoscut jurnalist de presă scrisă și televiziune. Acesta a înființat mai multe cotidiene și publicații de cultură, publicul cunoscându-l mai ales ca realizator de talk-show-uri de televiziune. Mihai Firică mărturisește că și cariera de jurnalist este cea care a contribuit la cariera de scriitor de mai târziu.

Articole similare

Back to top button