Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitateSliderSocialUltima ora

2 școli din Gorj vor fi demolate în urma deteriorării produse de cutremur

În urma rapoartelor de specialitate întocmite de comisiile care s-au deplasat în teren pentru a evalua pagubele produse de cutremurele din ultima perioadă, s-a luat hotărârea ca două unități de învățământ din județul Gorj să fie demolate. Școlile din Arcani și Runcu se numără printre cele mai afectate clădiri în urma mișcărilor seismice. Întrucât reabilitarea acestora nu ar fi suficientă, școlile trebuie reconstruite.

La nivelul județului Gorj, 27 de unități școlare au fost afectate în urma cutremurelor. 11 dintre acestea au suferit fisuri minore, iar de reparație se ocupă primăriile de pe raza localităților în care se regăsesc aceste școli. Pentru cele 16 unități de învățământ puternic afectate va fi alocată o sumă de aproximativ 10 milioane de euro pentru refacere.

Acest lucru a fost transmis și de deputatul PSD Gorj, Mihai Weber, pe pagina sa de socializare.

51 MILIOANE de lei pentru REFACEREA ȘCOLILOR afectate de cutremure, în Gorj!

Situația în care se află Gorjul, după cutremurele care au avut loc, a fost foarte bine înțeleasă de reprezentanții Guvernului. Astfel, în urma demersurilor inițiate, localitățile #TârguJiu, #Tismana, #Arcani, #Runcu și #Stănești au primit bani pentru refacerea a 16 unități de învățământ afectate de seisme.

Le-am mulțumit personal Prim-Ministrului, Ministrului Dezvoltării și Secretarului General al Guvernului pentru susținerea solicitărilor venite din Gorj.

Totodată, aceștia m-au asigurat că lista poate fi completată și cu alte obiective afectate de cutremure, în funcție de solicitările autorităților locale și județene.

#GorjulContează”

În ceea ce privește elevii celor două școli ce urmează a fi demolate, aceștia vor fi relocați în alte clădiri în care își vor pute desfășura activitatea didactică.

Articole similare

Back to top button