Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitateSliderSocialUltima ora

Declarație pe proprie răspundere pentru a duce copilul la o grădiniță din Târgu Jiu

În urma celor două cutremure produse săptămâna trecută în județul Gorj, s-a luat hotărârea ca unitățile de învățământ afectate să fie închise. Întrucât un mare număr de școli, grădinițe și creșe au suferit deteriorări cauzate de mișcările seismice, s-a luat hotărârea ca “școala altfel”, care fusese programată de fiecare unitate de învățământ în parte în altă perioadă a anului, să fie luată acum de toate unitățile școlare din Gorj. O situație atipică s-a regăsit în Târgu Jiu la Grădinița cu Program Prelungit “Constantin Brâncuși”. În această creșă li s-ar fi solicitat părinților să completeze declarații pe proprie răspundere prin care își dau acordul de a duce copilul în această instituție, cu toate că există riscul producerii unui nou cutremur. Cu privire la acest lucru, Prefectura Gorj a transmis pe grupul de comunicare cu presa faptul că respectivul document a fost retras ulterior, ca urmare a sesizărilor venite din partea părinților.

“În urma incidentului apărut în spațiul public ieri, 20 februarie 2023, o echipă a IȘJ Gorj s-a deplasat la Grădinița cu Program Prelungit “Constantin Brâncuși” din Tg-Jiu. Din discuțiile purtate cu membri ai C.A. și cu directorul unității, a reieșit că, la data amintită, a fost trimis părinților, urmând a fi completată, o declarație pe propria răspundere prin care părinților/aparținătorilor legali li se aducea la cunoștință riscul producerii unor evenimente seismice, aspect ce trebuia asumat prin semnătură de către aceștia. Actul fusese supus aprobării de către Consiliul de Administrație al unității.

Documentul a fost retras ulterior, iar în acest moment, nu există un alt act similar, care să poată îngrădi accesul preșcolarilor și antepreșcolarilor la educație. Facem precizarea că acest caz este unul singular, neexistând o altă unitate de învăţământ care să fi dat un document similar.”

Articole similare

Back to top button