Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitateSliderSocial

Mască romană UNICĂ în România descoperită la Albeni

Un detectorist de metale a descoperit în comuna Albeni o mască de paradă din epoca romană, confecționată din fier. În momentul de față masca reprezintă un element unic în România, cele ce au fost descoperite până în prezent fiind confecționate din bronz. Arheologul Gheorghe Calotoiu declară că astfel de măști erau folosite de soldații romani în diferite exerciții de luptă sau la diverse sărbători.

Masca ce i-a aparținut unui soldat roman se află la Muzeul Județean Gorj “Alexandru Ștefulescu” și urmează să fie trimisă la Institutul de Arheologie “Vasile Pârvan” din București pentru a fi restaurată. În urma restaurării, masca se va întoarce la Târgu Jiu, fiind expusă în vitrina muzeului.

În timpul paradelor la care participau, soldații romani purtau astfel de măști împreună cu coifuri. Epoca romană este, de altfel, foarte bine ilustrată în muzeul din Târgu Jiu prin prisma descoperirilor arheologice expuse în vitrine.

Articole similare

Back to top button