ActualitatePoliticaSliderSocialUltima ora

PSD cere demisia PNL în urma tragediei de la Cariera Jilț

În urma tragediei de la Cariera Jilț Sud din Mătăsari se caută vinovații, se caută persoane ce trebuie trase la răspundere pentru cele petrecute. Printr-un comunicat de presă, conducerea Partidului Social Democrat Gorj transmite faptul că cei ce se fac responsabili de disfuncționalitățile din cadrul Complexului Energetic Oltenia aparțin Partidului Național Liberal, drept urmare le-au cerut demisia:

„După aproape o săptămână de la producerea tragediei de la Cariera Jilț Sud, timp în care adevărații responsabili caută cu disperare țapi ispășitori pentru cele trei vieți pierdute, cine ar trebui să-și dea demisia, nu o face!

În tot acest timp, ministrul Virgil Popescu colindă prin careierele Complexului în încercarea de a distrage atenția de la cele petrecute, prefacându-se uimit de ce găsește la fața locului. Spune numai minciuni sfruntate! Ministrului i s-au adus la cunoștință problemele din companie de nenumărate ori atât de reprezentanții PSD, de liderii de sindicate, cu care s-a întâlnit de mai multe ori în ultimii doi ani, cât și de simplii angajați din minerit si energie. Din păcate, fără ecou! Singurul reprezentant PSD din Directorul companiei este Marius Negru, responsabil de partea Energetică, iar diferența de viziune și acțiune este clară pentru toată lumea.  

Declarația președintelui PNL Gorj, Ion Iordache, făcută cu doar câteva zile înainte de a se produce tragedia, relevă exact cine sunt responsabilii privind decizia în Complexul Energetic Oltenia și în Ministerul Energiei: ”Doamne ajută că, în ultimii doi ani, n-a avut PSD posibilitatea să conducă ministerul și Complexul Energetic Oltenia! Era faliment de mult. Ar fi fost la noi mai rău decât la Hunedoara. În momentul de față, compania funcționează foarte bine. Sperăm să fie ținuți cât mai departe de CEO”. 

Ion Iordache are dreptate! TOȚI reprezentanții PNL din Ministerul Energiei și din Complexul Oltenia trebuie să-și dea demisia, inclusiv acesta din fruntea PNL Gorj!”

Președintele PNL Gorj, Ion Iordache, este de părere că în momentul de față disputele politice nu își au rostul. Acesta a refuzat să comenteze în vreun fel sau altul afirmațiile social democraților, susținând că va veni cu lămuriri la momentul oportun.

Nici Virgil Popescu, Ministrul Energiei, nu a fost lăsat deoparte. Demisia sa a fost cerută de către președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, care a transmis următorul mesaj pe pagina sa de socializare:

Virgil Popescu, DEMISIA! Ești inuman!

Politețurile și respectul nu își mai au rostul, pentru că PNL calcă pe cadavre și târăște prin mocirlă durerea salariaților și a familiilor celor decedați, din 2019 încoace, din CE Oltenia. Drept dovadă, mesagerii lui de la Gorj mulțumesc lui Dumnezeu că nu a fost PSD la conducerea CEO, pentru că era compania în faliment.

Dacă aș fi la fel de lipsit de umanitate și de scrupule, aș spune că este bine că nu am fost noi, pentru că ar fi trebuit să dăm explicații pentru morții din ultimii doi ani. Anii în care CEO a fost sub tutela PNL și sub conducerea lui Virgil Popescu. Noi am fi dat, cu siguranță, explicații! Am fi fost măcelăriți în spațiul public, huliți și înjurați de sute de oameni aduși cu autocarele la proteste.

În schimb, ei, în frunte cu Virgil Popescu, ce fac? Aruncă vina pentru incompetența lor, tot la PSD. Acest ministru inuman a găsit „acarul Păun”, a găsit „vinovații” pentru tragediile de la companie. De ce? Doar pentru că a găsit înlocuitori. Alți „Mesia” călare pe cai albi, care vor minți pe toată lumea că salvează minerii și energeticienii din Gorj. Și fac asta în timp ce strigă în gura mare că NOI vrem să ne impunem oamenii în CEO! Penibil și dezgustător!

Acestea sunt motivele pentru care Virgil Popescu trebuie să își dea demisia. Și nu, nu mă aștept că o să o facă. Dacă avea demnitate, bun-simț și un dram de umanitate și respect față de noi, o făcea demult. M-am convins că nu îl interesează ce se întâmplă cu Gorjul. Nu i-a păsat absolut deloc de solicitările noastre, începând cu amenajarea hidrologică de pe Jiu și terminând cu modul în care, acum, batjocorește o tragedie și profită de ea ca să mimeze că îi pasă de oamenii din CE Oltenia.”

Articole similare

Back to top button