Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitateSliderSocialUltima ora

Aglomerație la plata taxelor și impozitelor locale

Ne aflăm în cea de-a doua săptămână din 2023, iar cozile de oameni care așteaptă la ghișee pentru a-și plăti dările către stat nu se mai termină. Aceștia doresc să își achite încă de la începutul anului impozitele și taxele locale, pentru a-și lua această grijă.

La fel ca și în anii trecuți, municipalitatea acordă o reducere de 10% pentru impozitele pe clădiri, mașini și terenuri, dacă sumele se achită integral în primele 3 luni ale anului, respectiv până la data de 31 martie 2023.

Deși mai au la dispoziție 3 luni pentru a-și achita dările către stat, oamenii sunt hotărâți să scape de acestă “datorie” cât mai repede. În ideea de a reduce timpul de așteptare la coadă, autoritățile încurajează modalitatea de plată online a taxelor și impozitelor locale.

Taxele și impozitele locale nu au crescut anul acesta comparativ cu anul 2022, ci s-a operat doar acea corelare cu rata inflației de 5,1%, obligație prevăzută de Codul Fiscal, art. 491.

În cazul oricărui impozit sau oricărei taxe locale, care constă într-o anumită sumă în lei sau care este stabilită pe baza unei anumite sume în lei, sumele respective se indexează anual, până la data de 30 aprilie, de către consiliile locale, ţinând cont de rata inflaţiei pentru anul fiscal anterior, comunicată pe site-urile oficiale ale Ministerului Finanţelor Publice şi Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.” 

Articole similare

Back to top button